Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 09:00 – 17:00
Adres: Vlut 2, 6035 PJ, Ospel

Slijpen en onderhouden van ...

Wij slijpen alle soorten machinemessen voor de voedingsmiddelenindustrie waaronder:

Hoe wij  slijpen

Wat bij veel slijperijen en service punten gebeurt is dat enkel de snijdelen van de heggenschaar bijgeslepen worden zonder het apparaat uit elkaar te halen. Dit is bij Slijperij van Hoek niet het geval. Alle heggenscharen worden hier volledig uit elkaar gehaald. Vervolgens wordt het apparaat van binnen gereinigd en versleten delen vervangen. De zaagbladen worden gevlakt op een industriële vlakbank en de tussenringen worden verkleind. Alleen op die manier kunnen wij de heggenschaar in perfecte staat afleveren.

Vlakken en reinigen van messen

Het onderhouden van heggenscharen is een specialistisch werk. Bij Slijperij van Hoek hebben we er dan ook lang over gedaan om onze techniek te verfijnen. Zo zijn er honderden heggenscharen langsgekomen die elk weer een specifieke behandeling nodig hadden. Wat wij altijd doen is:

  • Heggenschaar demonteren
  • Heggenschaar schoonmaken en versleten delen vervangen
  • Zaagbladen schoonmaken en vlakken
  • Tussenringen vlakken of vervangen
  • Heggenschaar monteren en volledig smeren

Wat kost het onderhouden?

De prijs van een volledige onderhoudsbeurt voor een heggenschaar hangen af van een aantal factoren. Zo zijn het merk, de lengte van de zaagbladen en het type heggenschaar van belang. De prijs ligt altijd tussen de €24, 50 en de € 34,50.

Mocht u de heggenschaar willen opsturen, dan komen hier nog ongeveer €14,- verzendkosten bij voor de heen en terugzending van een pakket.

Zelf onderhouden?

Wilt u zorgen dat u zolang mogelijk vooruit kunt met uw heggenschaar en slijtage tegengaan? Dan is het belangrijk om uw heggenschaar te smeren na elke snoeibeurt.

Wilt u meer informatie of uw heggenschaar aanbieden voor onderhoud? Neem dan contact op.

Waarom Slijperij van Hoek?

Ervaring met het meest uiteenlopende slijpwerk.

Haal- en brengservice voor bedrijven.

Gratis advies over juist gebruik van messen en machines.

Een greep uit de vele A-merken die wij in ons assortiment hebben