In 1965 begon Slijperij van Hoek als onafhankelijke slijper in een kleine werkplaats in Ospel. Eerst voor enkele kleinere vleesverwerkende bedrijven in de regio Limburg, maar niet veel later melde zich ook de grotere jongens. Al snel vertrouwde bedrijven als Bekkers en Mora op de kwaliteit van de slijperij in het zuiden.

Na enkele jaren en een aantal personeelsleden verder was er ruimte tekort en werd het tijd om uit te breiden. Er werd op dezelfde locatie in Ospel een gloednieuw pand opgetrokken, voorzien van de nieuwste machines en meest innovatieve apparatuur. Slijperij van Hoek was klaar voor de toekomst.

Naast Limburg begonnen steeds meer bedrijven uit Noord-Brabant, Zeeland en zelfs Gelderland zich aan te sluiten bij de slijperij. Ook voedingsmiddelenproducten uit België en Duitsland werden aan het portfolio toegevoegd. Het bleek dat de uitstekende kwaliteit van het slijpwerk, de snelheid en ook het meedenken bij het ontwikkelen van de productielijnen door Slijperij van Hoek, onder klanten op prijs werd gesteld.

Inmiddels is onze 50e verjaardag alweer achter de rug en slijpen we nog steeds met veel genoegen voor onze trouwe klanten. Ook voor kleine ondernemingen en particulieren uit de buurt zijn we een vast adres. Schaatsen in de winter, heggenscharen in de lente, grasmaaiers in de zomer en kookgerei in de herfst, we doen het al jaren met plezier.

De markt is gedurende afgelopen jaren ontzettend veranderd, en Slijperij van Hoek veranderd mee; nieuwe materialen, nieuwe slijptechnieken en nieuwe productieprocessen. Maar toch altijd met oog voor het ambacht, want het echte vakmanschap laten we nooit verloren gaan.